Wednesday, 25 September 2013

kereta atau rumah???

tugasan ke2 = kereta atau rumah?

lepas tamat belajar.. apa yang aku nk dapatkan???
kereta atau rumah.
mesti lah dua-dua aku nak.

tapi bila dipikirkan balik aku tak ada lesen lagi, buat ape beli kereta.. lebih baik beli rumah dulu, sebab harga rumah makin lama makin naik.
bila dah kerja nanti, tah kemanalah aku kena campak nanti.. oleh itu, mulai sekarang aku kena berjimat cermat untuk mendapat kan sebuah rumah idaman.

aku ni minat dengan negara JEPUN, jadi rumah idaman mestilah ala-ala JEPUN sikit tapi masih mengekalkan konsep kemelayuan. aku akan cuba mencari arkitek yang kreatif untuk design rumah idaman aku.

disebabkan aku anak sulung dari 2 beradik, aku rasa bertanggungjawab untuk mendapatkan sebuah rumah dan sebuah kereta, rezeki murah, aku pun rasa nak hadiahkan sebuah rumah dan kereta untuk mak ayah.. doakan saya dimurahkan rezeki.

rasa diri ni cool kalau boleh dapatkan rumah macam ni..

pintu masuk ruang makan

so sweet bila melepak dengan bakal suami



bilik tidur pun nampak nice dan simple

bumbung pun dah cool sangat


kurus je rumah ni sebenarnya.

sekarang ni nak cerita pasal kereta pulak, disebabkan aku ni berjiwa klasik, mestilah kereta idaman aku adalah volkswagen dan mini cooper...disebabkan tak ada lesen lagi, cita-cita nak dapat kereta lambat lagi



sekian terima kasih, 







Wednesday, 18 September 2013

Tugasan pertama: IMPIAN SAYA

IMPIAN....
pada 18/9/2013 bersamaan hari rabu, kami pelajar BM225(5B) telah ditugaskan untuk update blog tentang IMPIAN SAYA.
Oleh itu, izinkan saya untuk berkongsi apakah impian saya....


1. menunaikan haji dan umrah
http://2.bp.blogspot.com/_rOmV6dySOPU/SxF3we-V0rI/AAAAAAAAChw/J-HggVt-L88/s1600/Hajj.jpg 

2. pusat pelancongan = JEPUN
 http://4.bp.blogspot.com/_rc5s3dMrXQU/TQ7J7Ph00NI/AAAAAAAAAwg/vzg-uWX8RmI/s1600/japan.gif

3. menjadi pemain drum

 http://4.bp.blogspot.com/-HA0jQSe7mbs/T84CEz-BlII/AAAAAAAAAcM/xY5Lvgvhhvs/s320/Kai+venomous.jpg

4. menjadi pelajar dekan  bersama rakan-rakan


5. menjadi owner bakery
 http://www.baerousa.com/lang_en/licht/lichtperfekt/images/Hen%20House%20Bakery%20After%20Lenexa,%20KS.jpg
untuk impian yang akan datang, akan saya kongikan bersama... insyallah
sekian terima kasih ;)


Tuesday, 17 September 2013

lirik lagu W.A.R.I.S BOTINGKEK-TINGKEK


Waghih.!!! Duit den botingkek-tingkek5X, Dari Jolobu sampai Bongek
Koba an kek seluruh kampung, Duit koteh nak di lambung,
Kuek bona laie sombong, Keto kek ghumah bersusun susun,
Itu gayo payo Kumboh, jadi menantu memang untung,
Tak payah nak bukak warung, Duit tak abih bersambung sambung.

Duit den botingkek-tingkek 7X, Dari Jolobu sampai Bongek.
Duit den botingkek-tingkek, Ado tanah menghato tompek, Dalam kampung pandu Cadillac, Cormin golap body full black, Belanjo ghoto tak abih-abih, Namo ea pon MC waghih,
Tak ponah donga ko cik adik.?
Waghih!waghih!waghih!

Terobang tinggi ala cenderowasih, laei tinggi dari _____ (tak tau)
Tompek turun VVIP, Tingkek totinggi KLCC,
Mitsubishi – Lancer Poit! Guno ea nak poie ladang sawit,
Duit dah botingkek-tingkek ~

Okay essey on, ekau pun on,
Tengok sapo laie champion,
Masih hari hari mantai, Lombu tertumbang macam sambut don.
Ghoman sey macam james bond, Milah tengok pun turn on,
Tak sodar diri dah mengolamun, kok iyo pun jangan la guno timun

Sonang Cerito orang panggil den joki, kotongahkan muzik rap dalam dialek nogori,
Musuh tengok iri hati, Tok Mat dongar comfirm happy.
Ghoto kalau dibelanjo di jalan boto tak salah tu do, masalah orang kito takdo duit borobot ghoto, duit abis tah komano menyesal kemudian takdo guno, rumah tegadai nak tinggal kek no.? melopong yolah nak buek camno

Wednesday, 11 September 2013

EMPAYAR KUKUBESI NEGERI SEMBILAN

den dan lama berkenan dengan satu tshirt ni..
tshirt EMPAYAR KUKUBESI NEGERI SEMBILAN
sobab den ni budak nogori, itu yg berkobar-kobar nak dapekkan tshirt tersebut

anak jati NOGORI!

lengan pendek


khas untuk wanita, lengan panjang



 selain tshirt, button pun ado.. khas untuk warga nogori, selain nogori nak dapat kn jugak button ni amat digalakkan
DEN MADE IN PORT DICKSON

DEN MADE IN REMBAU

DEN MADE NI SEREMBAN

DEN NOGORI

berminat???